Het grondstuk

Ligging

Het grondstuk ligt in het gebied Las Solanas bij Càlig en heeft een oppervlakte van maar liefst 17.358 m² (één en drie-kwart hectare), classificatie ‘urbano y rústico’. Het bestaat voornamelijk uit bosachtig terrein met veel volwassen bomen en struiken.

De woning ligt ongeveer 2,5 km buiten het dorp Càlig. Omdat het grondstuk aan het einde van een zandpad (‘camino’) ligt komt er geen enkel verkeer langs het huis of grondstuk. Dat garandeert een bijna absolute rust en privacy

 

Indeling

Het laatste deel van het zandpad slingert over het eigen grondstuk en eindigt voor een metalen hek dat toegang geeft tot het meer gecultiveerde gedeelte van het grondstuk. Een oprijlaan (grind) met aan weerszijde cipressen leidt naar de woning. Het gehele met de auto berijdbare gedeelte rond de woning is voorzien van grind. Er is hierdoor zeer ruime parkeergelegenheid.

Er staan een aantal fruitbomen op dit gedeelte: olijven (12), amandelen (2), pruim (1), vijgen (2) en granaatappels (2). Verder veel bloeiende planten en struiken (oleanders, Spaanse margrieten, lavendel, bougainvilles, jacaranda, etc). ’s Zomers een ware bloemenzee. En niet te vergeten de eeuwenoude Spaanse eik naast het huis. Het terras onder deze eik is in de warme zomers van onschatbare waarde: heerlijke schaduw met een zacht, verkoelend briesje van zee!

Het niet-gecultiveerde gedeelte bestaat uit bos (van 2008 tot 2013 viel dit gebied nog onder beschermd bosgebied ofwel ‘forestal’). Er staan veel dennenbomen, algarrobo’s (Johannesbroodboom), verwilderde olijfbomen en Spaanse eiken. En heel veel wilde rozemarijn. Een eldorado voor vogels en konijnen…

 

Uitzicht

Het uitzicht vanaf het grote terras is wijds en prachtig. Staande op het grote terras, ruim 2,5 meter boven grondniveau, kijkt men wijds uit over glooiende groene heuvels in de verte met daarvoor een dal met wat sinaasappel- en olijfboomgaarden. En er zijn zelfs een paar stukjes diepblauwe Middellandse Zee te zien!