De Costa del Azahar

 

De Costa del Azahar ligt tussen het vissenplaatsje Vinaros in het noorden en Valencia in het zuiden en is ruim 120 km lang. Het is een nog relatief onbekend gebied, vooral geliefd bij de Spanjaarden zelf. Omdat het niet zo druk is als de andere, bekendere costa's heeft het zijn echte Spaanse identiteit weten te behouden. Dat betekent rust, ruimte en veel historie.

 

Càlig is een klein dorp dat iets van de kust af ligt: de rust van het platteland ('campo') met het levendige van de kust dichtbij.

 

Naast het moderne leven aan de kust is het binnenland relatief rustig en traditioneel. Daar bevinden zich schitterend bewaard gebleven dorpen waar men zich weer in de Middeleeuwen waant. Voorbeelden hiervan zijn onder andere Morella, Peñíscola en San Mateu. Aan de kust zijn de lange zandstranden van o.a. Peniscola en Vinaros, geliefd. Deze stranden lopen vrij geleidelijk in zee af.

 

Een prachtig stuk authentiek Spanje. Voor het weekblad Libelle zelfs aanleiding om er een artikel aan te wijden. En ook het Amerikaanse Forbes noemt de Costa del Azahar als één van de beste plaatsen om te genieten van je pensioen.

En met ruim 2800 uren / 300 dagen zon per jaar een heerlijk klimaat.